Uslovi korišćenja online kupovine

Plavi cvijet cvjećara s.p.

Ulica: Stjepana Lučića br. 1 Pale

Tel: 057/225-716 , 065/663-101

email: cvjecaraplavicvijet@gmail.com

Uni credit Banka a.d. Banja Luka

JIB: 4508187720000


 

 

 

USLOVI KUPOVINE I ISPORUKE CVIJETNIH ARANŽMANA

Objašnjenje termina koji se koriste u tekstu:

* PORUDŽBINA je obligacioni odnos kupca (lica koje je naručilo robu i izvršilo ili se obavezalo da će izvršiti plaćanje) i web stranice cvjecaraplavicvijet.com koje se obavezalo da će prodati robu i istu isporučiti primaocu na mesto i/ili adresu koju je kupac odredio.

* VAŽEĆA PORUDŽBINA je kada je kupac izvršio plaćanje ili se obavezao da će izvršiti plaćanje i kada je stavio na raspolaganje Cvjećari “Plavi cvijet” sve neophodne podatke potrebne za izvršenje isporuke.

* NARUČILAC (KUPAC) je lice koje je naručilo robu od Cvjećare “Plavi cvijet”

* PRIMALAC je lice koje je naručilac odredio za prijem cvijetnog aranžmana.

* KORPA predstavlja skup ili spisak proizvoda ili usluga koji ste Vi sastavili prema Vašem interesovanju, te predstavlja Vaš odabir.

* WEB SHOP označava web stranicu: cvjecaraplavicvijet.com

Sve cijene izražene su u Konvertibilnim markama, s PDV-om.Kupac dodatno ima mogućnost prikaza cijena u američkim dolarima te eurima.

 

Posjetom ili kupovinom na web stranici cvjecaraplavicvijet.com prihvatate Uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se pravilima koja primenjujemo. Cvjećara “Plavi cvijet”zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja.

KOMUNIKACIJA ELEKTRONSKIM PUTEM

Kada posetite cvjecaraplavicvijet.com ili nam pošaljete email poruku, komunicirate sa nama elektronskim putem. Prihvatanjem uslova korišćenja saglasniste ste da sa nama komunicirate elektronskim putem. Naša komunikacija prema Vama će biti putem elektronske pošte (email)..

 

PRIMANJE PORUDŽBINE

Cvjećara Plavi cvijet prima porudžbine preko elektronske prodavnice, telefonom ili pismeno putem e-mail-a (direktno napisanog ili poslatog preko on-line formulara koji se nalazi na sajtu cvjecaraplavicvijet.com).

Naručilac je dužan da cvjećari “Plavi cvijet” pruži sve relevantne podatke neophodne za uspješnu i nesmetanu isporuku, a koji se odnose na ime i prezime primaoca, tačnu adresu na koju se vrši dostava, kontakt telefon primaoca i druge bitne podatke.

 

ROBA

Roba se naručuje elektronskim oblikom, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u košaricu.
Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

 

IZJAVA O KONVERZIJI

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Bosne i Hercegovine – konertibilna marka (KM ili BAM). Za informativni prikaz cijena u drugim valutama koristi se srednji kurs Centralne Banke Bosne i Hercegovine.

Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izrađen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cijene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumijevanju.

Mjerodavna cijena za kupovinu proizvoda je cijena u konvertibilnim markama.

ROKOVI I TERMINI ISPORUKE

Cvjećara “Plavi cvijet” će naručenu robu isporučiti na traženu adresu po želji kupca vodeći računa da se ispoštuje željeno vreme isporuke.

Cvjećara “Plavi cvijet” zadržava pravo da sat i minut dostave prilagodi svojim mogućnostima ali ne više od 20 minuta prije i 20 minuta posle traženog vremena isporuke.

Dostava cvijeća za sahrane (na groblje, u kapelu iz koje se vrši ispraćaj) se obavlja najkasnije jedan 30 minuta pre zakazanog termina sahrane.

DOSTAVA

Cvjećara “Plavi cvijet” će naručeni cvijetni aranžman dostaviti na adresu primaoca.

Naručilac može biti i primalac, ako naručuje cvijeće za sebe. Osim primaoca cvijeće može preuzeti i bilo koja druga osoba na adresi primaoca ukoliko to želi učiniti.

Cvjećara “Plavi cvijet” će naručioca obavijestiti o izvršenoj dostavi (SMS-om, viber-om, Watsapp-om, e-mailom ili telefonom).

Naručioc je obavezan da bude telefonski dostupan u vrujeme naznačeno za dostavu kako bi mogao stupiti u kontakt u slučaju mogućih problema prilikom dostave.

REKLAMACIJE

Reklamacije na isporučeni cvijetni aranžman cvjećara “Plavi cvijet” će uvažiti ukoliko je dojavljena u roku od 24 sata nakon izvršene dostave.

Reklamacije će se uvažiti u slučaju da cvjećara “Plavi cvijet” nije ispoštovala bilo koji ugovoreni dio u narudžbe, ukoliko je isporučen pogrešan cvijetni aranžman ili je isporuka izvršena pogrešnoj osobi ili na pogrešnu adresu.

Cvjećara “Plavi cvijet” se obavezuje da eventualne navedene propuste ispravi u najkraćem mogućem vremenu.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja naručene robe provjeriti sadržaj isporuke i u slučaju eventualnih grešaka u isporuci ili oštećenja robe, odmah reklamirati dostavljaču koji je robu i dostavio. Robu ne preuzimati ako su na njoj vidljiva spoljašnja oštećenja. Ako niste zadovoljni sa naručenim artiklom, možete ga vratiti. Razlozi za povraćaj robe mogu biti: oštećena ambalaža i neadekvatan proizvod. Prilikom povraćaja neispravne i/ili oštećene robe iznos računa će biti umanjen na licu mjesta za cijenu koštanja vraćenog artikla ili će biti izvršen povraćaj novčanih sredstava na račun kupca.

Provjera ispravnosti porudžbine se vrši prilikom preuzimanja iste, a naknadne reklamacije se ne uvažavaju.

PLAĆANJE

Plaćanje porudžbina se vrši gotovinski (prilikom isporuke), virmanski prema predračunu (uplatom na žiro račun preko poslovnih banaka ili Pošte),online putem kreditnih kartica pri čemu važi sljedeće ograničenje: Web shop cvjecarašlavicvijet.com prihvata MasterCard, Maestro i Visa kreditne kartice koje su od banke izdavaoca odobrene za plaćanje preko Interneta i putem aplikacije PayPal.

Uplatilac je odgovoran za plaćanje proizvoda, tj. transakciju i prenos novčanih sredstava prema cvjećari “Plavi cvijet”.

SIGURNOST PLAĆANJA KREDITNIM KARTICAMA

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprečavanja neovlašćenog pristupa prilikom njihovog prenosa. Time je omogućen siguran prenos informacija i onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog kompjutera i WebPay servisa i obratno. WebPay servis i finansijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautorizovanog pristupa.

Monri Payments koji koristimo je sertifikovan prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima. Sistem ne čuva brojeve kreditnih kartica u svojoj bazi podataka i brojevi nisu dostupni neovlašćenim licima.

Prilikom poručivanja na sajtu cvjecaraplavicvijet.com, telefona ili e-mail-a podrazumijeva se da je poručioc upoznat sa gore navedenim uslovima i da je u cjelosti saglasan sa njima.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Obavezujemo se da ćemo pružati zaštitu ličnih podataka kupaca, na način da prikupljamo samo osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obaveza; informišemo kupce o načinu korišćenja prikupljenih podataka, redovno dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje Online kupovine ulaznica. Svi naši zaposleni i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Korišćenjem usluga cvjećara “Plavi cvijet” pristajete na prikupljanje ličnih podataka i njihovo korišćenje u navedene svrhe. Ukoliko ne želite da uzimamo Vaše lične podatke ili se ne slažete s nekim delom ove izjave, molimo Vas da se ne koristite usluge cvjećare “Plavi cvijet”.

 

ZAŠTITA AUTORSKIH PRAVA

Sva prava nakladnika i nositelja programa na snimljenom i tiskanom djelu su pridržana. Izdavač i nakladnik je Cvjecara “Plavi cvijet”. Kupac se obvezuje da neće neovlašteno umnožavati, izvoditi, koristi za radio difuziju te prodavati proizvode prodavatelja niti bilo koji dio tih proizvoda.

 

OPĆENITO

Cvjecara “Plavi cvijet” zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila. Sve promjene primijenit će se na korištenje https://www.cvjecaraplavicvijet.com/ stranica. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine.
Usluge koje Vam pruža Cvjecara “Plavi cvijet” Internet prodavaonica ne uključuje troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama. Cvjecara “Plavi cvijet” nije odgovorna za troškove telefona, Internet prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći.
Iako Vam Cvjecara “Plavi cvijet” nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, Cvjecara “Plavi cvijet” ne može garantirati da će usluge na Cvjecara “Plavi cvijet” odgovarati Vašim potrebama. Cvjecara “Plavi cvijet” također ne može garantirati da će usluga biti bez pogrešaka. Ukoliko dođe do pogreške, molimo Vas da je prijavite našem Kontakt centru ili na e-mail cvjecaraplavicvijet@gmail.com kako bismo je otklonili na najbrži mogući način.

KOMENTARI, MIŠLJENJA I POSTOVI

U sklopu usluge i na web stranicama, možemo Vam omogućiti da stavljate postove, mišljenja ili druge komentare u vezi proizvoda ili usluge. Mi možemo prema vlastitom nahođenju ukloniti Vaše postove, mišljenja ili druge komentare u bilo koje vrijeme, i tada više neće biti vidljivi ostalim posjetiocima sajta.

Slanjem bilo kakvog sadržaja na Cvjecara “Plavi cvijet” stranice u smislu posta, mišljenja ili komentara, izjavljujete:

– Da ste Vi autor takvog sadržaja i vlasnik svih prava intelektualnog vlasništva u njima;

– Da su svi sadržaji koje ste objavili tačni, tj. da nema lažnih, netačnih i obmanjujućih informacija;

– Da imate najmanje 18 godina;

– Da sadržaj koji ste postavili ne krši bilo koji od uslova ovog Ugovora i nije uvredljivog karaktera ni po kojoj osnovi.

Za sve dodatne informacije, molimo da nas kontaktirate:

+387 57 225 716 – svakog dana 08-20h

+387 65 663 101 – svakog dana 08-23, sms, viber, watsap, messenger

cvjecaraplavicvijet@gmail.com